Copenhagen cooking – Artikok Hvidovre

Copenhagen cooking – Artikok Hvidovre.

 

Copenhagen cooking på restaurant Artikok i Hvidovre
Copenhagen cooking på restaurant Artikok i Hvidovre

 

Der er Copenhagen Cooking i denne uge.  Det startede fredag, hvor vi havde købt billet til et arrangement på Artikok i Hvidovre.

Straks, da vi fortalte børnene, at vi skulle flytte hertil, fortalte Rasmus, at der i Hvidovre ligger et lille sjovt spisested, som er i gastronomiklasse uden dog at være helt oppe at ringe.

Udefra ser det ikke ud af noget særligt. Det ligger lige over for Hvidovre station på et gadehjørne.

Deres bidrag til Copenhagen cooking (eller i al fald denne første fredag) bestod i et arrangement, hvor gæsterne blev placeret ved et langbord. Ingen kendte hinanden på forhånd.

Konceptet ligger altså langt fra den sædvanlige danske måde at gå på restaurant på, hvor man typisk går ud parvis og sidder ved et bord og småhvisker lidt sammen, mens man skuler til de andre borde og gætter på, om “de der mon er på date”.  Vi, der har været sammen siden 1968, sætter os jo ikke til på en restaurant at diskutere verdenssituationen med hinanden.

Denne fredag aften mødte 14 personer, hvoraf de fleste om ikke alle var 50+ aldersgruppen. Nogle var ude med en gammel kollega eller en mangeårig veninde.

Fælles for alle var, at de mødte med et åbent sind parat til at tale med alle de fremmede, som man nu pludselig var kommet til en slags familiefest med.

Værtinden var vist restaurantchef på stedet. Hun var meget venlig og på alle måder lige så usnobbet, som den gode mad, jeg vender tilbage til.

Vi blev budt velkommen med et glas cava og nogle friske chips.

Forretten bestod af hummerbisque-shot, grillet jomfruhummer og rørt tatar på hjertesalat  Dertil serveredes en meget frisk halvtør australsk Chardonnay.

Hovedretten var stegt poussin, svamperisotto m. chorizo, majskolber og flere slags kryddersmør. Dertil fik vi en lækker italiensk ripasso, som jeg husker det. Jeg fik til mors store ærgrelse ikke taget billede af vinflaskerne.

Desserten var kærnemælks sorbet, mynte granité, pocherede blommer, revet hvid chokolade og æblesne. Hertil kaffe og the.

Generelt var maden rustik, usnobbet og veltillavet. Der var rigeligt af den, hvilket også var tilfældet med vinene, hvilket bestemt ikke var nødvendigt for at skabe hygge eller løsne stemmebåndene hos gæsterne.

Gæsterne kom ikke kun lokalt fra Hvidovre og Rødovre men fra hele københavnsområdet. Flere af dem havde besøgt stedet før.

Jeg er sikker på, at det også bliver et sted, vi kommer til at vende tilbage til adskillige gange i de kommende år. Prisen var absolut rimelig denne fredag. 488 kr. kuverten betød bestemt value for money.

Jeg havde som altid kamera med i byen og tog nogle få billeder, som du kan se her.

Se mere om Artikok her.

Se mere om Copenhagen Cooking.